Uw data centraal

 

U wilt voorkomen dat uw data verspreid wordt naar (mobiele) apparaten waar u geen controle over heeft?

Met Workspace2Go wordt uw data centraal opgeslagen en is altijd en overal beschikbaar. Vanaf elk (mobiel) apparaat, zonder dat data gesynchroniseerd wordt. Uw data is alleen online benaderbaar met een uniforme en flexibele desktop. Een online werkplek met al uw applicaties zoals u gewend bent. Inclusief uw specifieke bedrijfsapplicaties!

Vraagt u zich af waarom het zo belangrijk is dat u controle houdt over uw data?

datalekkage

Datalekkage

Vanaf 1 januari 2016 zijn organisaties verplicht om datalekkage te melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (meldplicht datalekken). Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU, de GPDR: Global Data Protection Regulation.

Voor zowel de meldplicht datalekken als de GPDR/AVG moeten organisaties passende technische en organisatorische maatregelen treffen om datalekken te voorkomen. Bij een datalek wordt achteraf getoetst of uw informatiebeveiliging op orde is.

Lees meer over de meldplicht datalekken en GPDR/AVG op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bescherming van uw data

Door gebruik te maken van Workspace2Go wordt datalekkage zoveel mogelijk voorkomen. Zoals aangegeven wordt uw data centraal opgeslagen zodat u controle kunt houden over uw data. De  technische maatregelen die Workspace2Go verder neemt om datalekkage te voorkomen, zijn onder andere:

  • meervoudige authenticatie voor de toegang: niet alleen een naam en wachtwoord maar ook nog een unieke code;
  • Next Generation Firewalls om ongewenst (internet)verkeer te detecteren en te blokkeren;
  • Web Application Firewalls (WAF) om webtoepassingen en websites te beschermen tegen zowel bekende en onbekende aanvallen;
  • Geavanceerde anti-virus/-malware software die op gedrag gebaseerde bescherming biedt tegen (nieuwe) bedreigingen.

Bescherming voor mobiele apparaten

Ook biedt Workspace2Go optioneel bescherming voor mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Want hoewel deze niet rechtstreeks toegang hebben tot data binnen het Workspace2Go-platform, synchroniseren medewerkers wel hun mailbox met deze mobiele apparaten. Meer informatie over deze oplossing kunt u hier vinden.

Interesse om verder kennis te maken met Workspace2Go? Bel ons dan op 0183 – 511 456 of stuur een e-mail aan sales@it-concern.nl.