Bescherming tegen besmette apps

Google Play Protect zou voor bescherming tegen besmette apps op het Android-platform moeten zorgen. Maar blijkbaar is dit beveiligingssysteem niet altijd even alert.

Deze week kwam namelijk in het nieuws dat tal van besmette Android-apps ontdekt zijn in Google Play. Apps die miljoenen keren zijn gedownload voordat Google ze verwijderde. Gisteren nog het nieuwsbericht dat Nederlandse Android-gebruikers besmette apps uit Google Play gedownload hebben. Apps die als uiteindelijke doel hadden om een banking Trojan te installeren.

Het blijkt keer op keer dat extra bescherming tegen malware noodzakelijk is. De verwachting is namelijk dat in 2019 een derde van alle malware verspreid gaat worden via mobiele apparaten (bron: Gartner – Market Guide for Mobile Threat Defense Solutions).

IT-concern biedt een oplossing voor de bescherming van uw mobiele apparaten: Lookout. Lookout beschermt iOS- en Android-apparaten op diverse vlakken. Het is niet alleen gericht op apps (bijv. malware) maar ook op het apparaat zelf (bijv. updates), het netwerk wat gebruikt wordt (bijv. Man-In-The-Middle) en de content die geraadpleegd wordt (bijv. phishing berichten).

Lookout is beschikbaar vanaf € 3,48/apparaat/maand.

Interesse om hierover van gedachten te wisselen? Bel ons dan op 0183 – 511 456 of stuur een e-mail aan sales@it-concern.nl.