Virtualisatie met VMware

Het vereenvoudigen van jouw IT-infrastructuur? IT-Concern kan je hierbij van dienst zijn door gebruik te maken van bewezen virtualisatie oplossingen. Deze zijn gebaseerd op VMware vSphere, het toonaangevende platform voor Virtualisatie- en Cloudbeheer. IT-Concern is jou graag van dienst met het implementeren van deze oplossingen. Maar wat kun je met virtualisatie van VMware?

Met virtualisatie van VMware beperk je het aantal servers dat nodig is voor de IT-dienstverlening (serverconsolidatie). Hierdoor verminder je dus kapitaalkosten en kun je bedrijfskosten verlagen door automatisering. Gemiste omzet kun je minimaliseren door zowel geplande als niet geplande downtime (momenten waarop het systeem niet beschikbaar is) te beperken. Dit is natuurlijk onmisbaar voor iedere onderneming. Deze oplossing kan daarom ook voor jouw bedrijf veel betekenen.

Servervirtualisatie

Het virtualiseren van servers ontketent het potentieel van de huidige, krachtige x86-servers. De meeste servers gebruiken namelijk slechts 15 procent van hun capaciteit. Dit is niet alleen zeer inefficiënt, maar zorgt ook voor wildgroei van servers en complexiteit.

De hedendaagse x86-servers kunnen vanwege hun architectuur slechts één besturingssysteem tegelijk uitvoeren. Servervirtualisatie maakt echter meer mogelijk dan de één-op-één-architectuur van deze x86-servers. Dit wordt gedaan door het besturingssysteem en de applicaties los te koppelen van de fysieke hardware. Hierdoor ontstaat een meer kosteneffectieve, soepele en vereenvoudigde serveromgeving. Dankzij het virtualiseren van de servers kunnen meerdere besturingssystemen als virtuele machines worden uitgevoerd op één fysieke server, elk met toegang tot de rekenkracht van de onderliggende servers.

Het complete servervirtualisatieplatform van VMware vSphere biedt:
•80 procent meer gebruik van server resources;
•tot 50 procent besparingen op kapitaal- en bedrijfskosten;
•een ratio van serverconsolidatie van 10:1 of meer.

Waarom VMware kiezen voor jouw virtualisatie?

De virtualisatieoplossingen van VMware die IT-Concern implementeert zijn gebouwd op VMware vSphere. Dit is het bewezen, robuuste en betrouwbare virtualisatieplatform waar wij al jarenlange ervaring mee hebben. De innovatie en expertise van VMware worden erkend door strategische onderzoeksbureaus als Gartner, die VMWare plaatst in het leiderskwadrant van de Gartner, Inc. ‘Magic Quadrant for x86 Server Virtualization Infrastructure’.